Næringslivets Samfunnsansvar – eksempelet Laerdal Medical/Laerdal Global Health

«Hvis vi kan være til nytte for samfunnet, og gjøre denne jobben godt, vil dette gi grunnlag for økonomiske resultater, og å bygge en sterk bedrift etter hvert»

Dette var det enkle utgangspunkt for Åsmund S Lærdal da han i 1940 startet familiebedriften i Stavanger. Fra først å gjøre seg bemerket som barnebokforlag, og senere innen leketøy, har bedriften gjennom de siste 50 år utviklet seg til å bli internasjonal markedsleder innen opplæring i akuttmedisin og pasientsimulering.
Siden 1980 har bedriften vært ledet av sønnen Tore Lærdal. Bedriftens resultater har ført til opprettelsen av Lærdals Fond for Akuttmedisin, og not-for-profit selskapet Laerdal Global Health.

På distriktskonferansen forteller Lærdal om hvordan de gjennom en viktige partnerskap søker å oppnå en målsetting om å hjelpe til å redde 500,000 flere liv, hvert år, innen 2020.
Presentasjonen vil særlig legge vekt på samarbeidet med Verdens Jordmorforbund og Rotary i prosjektet 10,000 Happy Birthdays, for å redusere barne- og mødre-dødelighet i Malawi og Zambia.

Laerdal_DSC_5570